Saturday, August 20, 2011

sahur yang TRAGIS :P

superMAK!hoho:P

sahur yang tragis??xde la tragis mana, kelakar jek, hihi...

ni sahur pagi tadi punye citer....

aku terjaga la kul 5 am coz hp da mengaum, ngan mata terkebil2 aku rasa pelik nape la bilik aku neyh gelap jek, besenyer mak aku da dok bising2 sebelum kul 5 lagi..aku terus angkat pale tengok dapur cket, suram jep...dalam ati dah pelik, aihh mak aku neyh xnak bangun sahur ke..xpenah xbgn sahur camni....besenyer aku nak bangun sahur mang liat tapi pagi tadi boley mata segar bugar, sumenyer sebab otak dok pkir nak bangun ke tak,nak pi kejot mak ke tak, terok tol aku neyh kan?boley pulak dok bergolek2 dulu atas katil pkir nak bangun ke tak..
mulenyer aku pkir nak tido jek, buat2 cam xsedar nak bangun sahur langsung...haha..mengong tol aku neyh....

last2 aku bangun gak kul 5.10am...slow2 jek aku gi kat bilik mak..dengan sopannyer aku panggil..MAK~MAK~MAK~bangun~haha..terkebil2 mak bukak mata, dok pelik asal aku bangun awal dari dye...huhu...sian mak,rupenyer alarm hp mak xbunyik..siot tol..tercungap2 mak bangun cepat2 then masak untuk ayah even bape minit je ag nak imsak kan..dgn pantasnyer mak panaskan lauk n nasi then masak telur...haaa dgn pantasnyer gak ayah aku makan...ngeh3...ayah aku je yang makan nasi, aku, mak n zila makan roti jek, aku no hal xmakan..ikotkan ati xnak bangun sahur pown..tapi xdapat pahala la pulak kan...hee....

sebab2 aku bangun gak pi kejot mak aku tok sahur coz ayah aku kena makan jugak n makan ubat dye,huhu, nanti sakit lak ayah kan...zila pulak wajib kena makan, kalau tak mang macam panda kebuluran la dye di sing hari..ahakz....
jadi, tahniah kat mak sebab dapat masak dengan sepantasnyer..kalau aku, mang malas dah nak masak..huhu..mak aku mang superMAK lah! :P ayah aku mang superAYAH coz mang laju bab2 makan neyh..yeahh..macam aku!
ok tu je nak citer bout sahur yang kelam kabut!huhu

sedangkan kalau aku yg bangun masak tok sahur biler mak aku keje, memang kelam kabut aje lah, xpenah rilek2 masak sahur!huu (penangan maleh bangun awal mang gitu, wink ) chow dulu ^^

2 comments:

Hanami Fernida said...

nysah2... nseb bek bgun kan... kalo x sian kat ayah ko..hehehe...

nysah mydon said...

tu la..kena la jadi anak yg baek dok pikir ayah yg xbape nak sihat tu..ahakz