Tuesday, April 3, 2012

berCINTA selepas KAWEN & AIMI SHAFIKA #wink

AIMI SHAFIKA seindah nama, secomel orangnya :) #bukanbodek

hari selasa memang hari mengarut aku gamaknya, al maklum laa free sgt sebab takde kelas kan...heh...so, jum kita mengarut! heeeee :P

BERCINTA SELEPAS KAWEN???
mana lagi best? sebelum kawen ke? selepas kawen?
orang yang tengah bercinta SEBELUM KAWEN mesti cakap "best lah bercinta sebelum kawen"!
dapat kenal hati budi katanya
orang yang bercinta SELEPAS KAWEN cakap " lagi indah sebab halal nak melakukan segalanya"
haaaaa dua2 indah tu, dorang cakap lahhh.. #akutaktahu :P

menurut kata hati HANISAH HAMIDON lahh kan :

1. nak kenal hati budi???
tak semestinya kena bercinta kot, kita intai intai, skodeng skodeng hati budi dia masa tengah berkawan pun boleh kan?
masa berkawan lagi lahh kita boleh tengok dia takde nak cover2 macho punya
ni tak, kalau bercinta, segala keburukan memang tak nampak dah, pijak semut pun tak mati punya, semua sebab ralit dalam dunia bercinta...

2. zina hati??
susah nak jaga hati kita nih.....kang bercinta sebelum kawen lebih lebih, bila hati ni memang sayang rindu cinta bagai mula lah membawa kita ke arah zina hati... #adoyy
baik kawen dulu, pastu haa bercinta lah bagai nak rak pun, takde lahh berdosa, zina hati semua tuh.. #bercinta dengan tenang tanpa rasa berdosa :P

3. romantik??
kalau masa bercinta sebelum kawen, memang tak dinafikan nak romantik2 gak macam pasangan kapel lain, nak pegang pegang tangan, nak peluk peluk lahh..tapi tak best laa sebab berdosa! kalau dah kawen lagi syiookkk nak romantik2 kot..peluk cium pun orang tak marah laa....indahh woo! #macamdahkawenje kahkah

4. tahan nafsu??
kalau bercinta sebelum kawen aku yakin yang laki laki nih puas lahh nak tak nafsu mereka yang membuak buak tu, kalau tak kawal memang hanyut ke lembah maksiatnya... mana taknya kan, dapat awek cun meletup gitu, memang nak terkam aje kan! kahkah
# kan bagus kalau bercinta lepas kawen, segalanya halal, tak payah nak tahan nafsu bagai, masuk bilik je terus..hahahaha #mengarut

5. ciri ciri suami pilihan??
takde nya nak pakwe pilihan or bf pilihan dahhh...hahahaha #laju

6. dah ada pilihan??
kalau sang lelaki dah rasa dia pilihan terbaik , terus masuk meminang je, takyah pikir2 sangat lahh...insyaAllah, akan dipermudahkan segalanya :)

CIRI CIRI LELAKI PILIHAN AIMI SHAFIKA! hahahahah
#memandai je aku kan..jgn marah ye aimi :P

disebabkan aku yang tersangat bz and tersangat malas #tipu
maka lambat sgt aku update sal bfday AIMI SHAFIKA aritu..heee
maaf ye sayang :P

jalan jalan carik makan kat UITM puncak alam
dapat pulak gelang sorang satu!
bufday gurl sebenar sorang je TAPI semua dapat hadiah! kihkih
thanks MIAZARA LUQESRA :)

puas nak buat bentuk bintang #pomotgelangbaru! :P

hitam putih hitam putih, kata luqman #tangan aku lah yang itamyer...demm!

ok fine semua jahat tak sayang aku time neyh #sentap ! :P

promote gelang lagik sebenarnye :P

pandang pandang romantika gitewwww #muahh

bermula lah sesi bergambar berdua je, berdua lebih baek! #zyrasuperdupergojes :P

wif tieya hanami dak cunnnnn #dahberpunya :P

wif yayan nadzri #jiwekacaulani kahkah :P

wif mimid razak #rindulemakperotdia hakhak :P

wif zyma senpai #makincantekdiasekarangnih #solo :P

suap kek kat bufday gurl! #muahhh :P

AIMI SHAFIKA berkata
aku nak bercinta lepas kawen lahh
lebih indah lebih romantik
lebih syiokkk lebih bahagia
yang penting diredhai ALLAH SWT :)

#akuyangkata,bukanaimi! heh

TAPI aku tahu dalam hati dia pun cakap camtu jugak!
sayang kau AIMI SHAFIKA!
SEMOGA berbahagia dengan cinta sampai mati kau ye! :)

8 comments:

mida said...

errr..puncak perdana lar weh.. hahha

nysAh ngEhz said...

alamak..aku terlupa! hak3..ampun maaf :P

Hanami Fernida said...

nysa ilang ingtan dah..hehe

nysAh ngEhz said...

yg aku taw..uitm di hatiku..hok laen lupe..heh :P

kay_are said...

bace komen je dah confuse.. puncak alam puncak perdana?? ok takpe.. pernah chenta2 tapi ntah.. rase lagi seronok chenta pas kawin.. tak yah risau pape dah.. sume boleh! ^__^

nysAh ngEhz said...

semua boleh yg best tu yg best tuh...heh

akay said...

alahaiii aimi..
happy belated befday..
kecik dan comel aje..
:))

nysAh ngEhz said...

mantain comel gituu..hee :)