Thursday, January 19, 2012

kerja GILA masa EXAM !

masa EXAM memang dianggap sebagai masa paling STRESS sebagai student. aku lah STUDENT yang stress tuh. orang lain aku tak tahu and tak nak amek tahu pun.
# macam muka STRESS kat atas ni ...errkkkkk

KERJA GILA AKU MASA EXAM?
biasalah bagi manusia yang tak berapa nak fokus study macam aku ni.

1. MERANGKAK RANGKAK SIAPKAN ASSIGNMENT #eh bukan, LUMBA LARI menyiapkannya #sebab masa dah suntuk kan
# ya, aku tahu semua orang sedang sibuk study and dah lama hantar assignment tapi itu bukan diri aku...aku cuba nak buat cepat cepat tapi tak boleh (alasan) kihkih

2. SIBUK KE HULU HILIR MENCARI NOTA KAT COURSEMATE2 YANG BAIK HATI #jasa mereka tak terbalas rasanya :)

# pencarian nota yang sempurna penting bagi aku yang tak reti reti salin note yg lecturer dok terang kat depan #nasiblah kan :P
#oleh itu, cari notes sampai pergi bilik coursemate yang ada kat serata UKM nih #nampak tak yang aku sangat meroyan ke nota? :P

3. MINUM NESCAFE TANPA HENTI SELAGI RASA MENGANTUK SIBUK KACAU AKU STUDY!

# ya ya.aku tahu ini memang kerja gila minum nescafe tanpa henti #bukan sebab apa pun, semuanya sebab STUDY #terpaksa #walaupun aku tahu nescafe tak elok untuk badan :(

4. NI PALING BEST (SIBUK COLLECT CERITA KOREA YANG AWESOME! )

#ini kerja yang aku buat masa exam #tak tipu
#aku akan copy pasta segala movie, drama KOREA, drama MELAYU pun layan
#copy masa melawat coursemate tok ambik nota dari dorang..MUAHAHAH
#sebagai bekalan cuti sem nanti!wink

5. BORAK BORAK KOSONG MEMANG INDAH #takdelah kosong sangat, ada input sikit ^^
# masa tengah sibuk kuliah takde pulak aku nak borak borak sakan, tido je kejenya
#bila masa exam kan banyak masa lapang, so masa ini lah paling sesuai nak mengenal hati budi
contoh:
AKU : adik beradik ada berapa orang eh?
KAWAN: ada 6 orang..sorang abang, sorang kakak..bla bla bla....
AKU : kau nak kawen umur bape eh?aku risau laa
KAWAN : sy nak kawen lepas belajar sambung master, kalau boleh la kan :)

#haa nampak tak, masa lapang aku memang terisi dengan input!memang lupa dah time tu exam kan...kihkih
#boleh cerita macam macam topik, kahwin,tunang, bla bla bla ...heeeee

6. MALAM EXAM BARU SIBUK STUDY #sanggup tak tido semalaman

# benda nih memang aku tak boleh lari
#tabiat tegar
#hobi dari sekolah nih..hohoho
#rugi lah tido bila time nak exam, nanti confirm menyesal tak baca habis kan :)


7. TERPAKSA MEMUNTAHKAN SEGALA ISI PERUT


#dipaksa muntah ok, bukan gedik gedik nak muntah
#sem ni wa muntah der, tragis gila, macam lah study bagai nak rak sangat kan!HAHA
#bila aku pikir2, aku muntah mesti sebab minum NESCAFE tanpa henti]
#padan muka la kan!

8. STUDY HINGGA KE SAAT TERAKHIR SEBELUM MASUK DEWAN EXAM!

# 5 minit before masuk dewan aku still bukak buku kot! orang lain tahanlah bukak nota kecil yg dorang buat...aku memang takde lah nota nota kecik nih!kakakaka....
#orang cakap jangan tengok nota dah saat2 akhir nih, nanti blank, redha jela!

#TAPI bukan aku ok, prinsip aku study lagi even saat2 akhir pun, kalau tak nanti aku BLANK ! sekurang kurang nya tenung perkataan yang ada dalam nota tu, baru nampak bayang kan!hiihihi

9. MARATHON STUDY BUKAN MARATHON LARI LARI TUH!


# sejak dari lahir aku suka buat benda nih
#suka maraton nih, tapi bukan lari lari tuh, kalau lari memang confirm kurus skunk!hee
#aku memang akan cuba baca + hafal semua masa MALAM exam tuh sebab aku memang tersangatlah pelupa kalau study awal awal pun
#so MARATHON jangan tak MARATHON. heh


10. LEPAS EXAM CONFIRM TUMBANG SEBAB TAK TIDO SEMALAMAN


# tumbang pun tumbang lah kan, janji aku dah lepas exam!weee
#tido seharian before sambung study untuk next paper..
#TAPI tak boleh tebus tido bila takde gap and terpaksa hadapi exam esoknya nya...danggg!

OK OK panjang lebar pulak entry aku sal nih kan...ni memang KERJA GILA aku time exam!
SEBAB tu tak penah dean list pun..HAHAHA .. #sadis

SO, nak cakap HARI NI WA DAH MERDEKA der!!!!! #orang lain dah berzaman merdeka, aku baru hari ni kan.......heee takpe lah janji MERDEKA!dah habiskan sem 3 nih....jumpa SEM depan kawan kawan!muahhhhh
MUKA HAPPY GILA DAH ABIS EXAM ! :)

salam bercuti sem,
NYSAH MYDON :
)


10 comments:

Yayan Nadzri said...

menarik :)

PerisaiBungaMalam said...

nice entry okay..

selamat bercuti my dear :)

nysAh ngEhz said...

yan : ikhlas tak nih?haha
perisai : tq, cmat bercuti gak! :P

mida said...

interesting..

nysAh ngEhz said...

thanks mimid sayang :)

zyma_senpai said...

kelakar r nysah... hahahaha

rindu time sekolah

nysAh ngEhz said...

eh zyma, kau wat ke mende2 ni sume masa exam time skola haa?whoaaa..ahahha

aisya said...

patutla gambar yg 1st tu mcm kat depan fssk.. rupa2nya owner blog mmg bdak fssk pun.. hehe

stiletto ungu said...

nysah mmg tak berubah... aku mmg tak lupe numpang umah ko untuk study tym stp dulu.. imagine 24 hour ko study.. dasyat... aku try follow pun xdapat beb..anywy, gudluck!

nysAh ngEhz said...

aisya : hee budak fssk la nih :P

she : huhuhu...otak boleh jadi gila tau tak!heh....kau study konsisten beb, result power ! :)